Responsive Ad Slot

ÖNE ÇIKANLAR

latest

ADD’DEN KİTAP EVİ AÇILIŞI

Salı, Kasım 21, 2017


Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Babaeski Şubesi, Sosyal Proje kapsamında Babaeski halkına kazandırdığı "Kitap Evi" düzenlenen törenle açıldı.

İlçe’nin Hacı Hasan Mahallesi, Adil Onat Caddesi, Havuz başı karşısında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Kurs Merkezi yanında düzenlenen açılış törenine; Belediye Başkan Vekili Hasan Ali Eren, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sebahattin Öner, Ziraat Odası Başkanı Şahin Arslan, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Babaeski Temsilcisi İlhan Okumuş, CEM Vakfı Babaeski Şube Başkanı Hüseyin Yeşilbaş, CEM Vakfı Babaeski Şubesi Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kuşçu Sak, Türk Kızılay’ı Babaeski Şubesi Başkan Vekili Fikret Arabacı, Belediye Meclis Üyeleri Makbule Önen, Gülten Kaymaz, Bektaşi Babası Hayati Dağlıoğlu ve kitapseverler katıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Babaeski Şube Başkanı Binnur Güdücüler, açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi.

“Sayın Belediye Başkan Vekilim, Sayın Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyem, Sayın Muhtarlarım, Siyasi Parti İlçe Başkanlarım, Kamu Kurum Kuruluş Başkanlarım, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarım, Değerli ADD Üyelerimiz, Sevgili Babaeskililer, Saygıdeğer basın mensupları. Bilginin paylaşılmasına ve bilgi kaynaklarının zenginleşmesine olanak sağlayan kitaplar, insanlığın bilgi birikimini gelecek kuşaklara aktararak uygarlığın gelişimine ışık tutmuştur. Okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasında, eğitim ve kültür düzeyinin yükseltilmesinde, kitap okumanın katkısı olmuştur. Dünyadaki değişimlerin gerisinde kalmamak, her şeyden önce, okuyan, araştıran ve tartışan bir toplum oluşturulması ile olanaklıdır. Bu nedenle, küçük yaşlardan başlayarak, kitap sevgisinin ve okuma alışkanlığının kazandırılması, kitap paylaşma sorumluluğunun geliştirilmesi, kitapların anlam ve değerinin tüm bireylere öğretilmesi geleceğimiz yönünden önem taşımaktadır. Bilginin ve onu kitlelere ulaştıran kitapların yaşamın her adımında yararlanılacak en önemli kaynaklar olduğu bilincini toplumun tüm kesimlerine ulaştırabilmek için Atatürkçü Düşünce Derneği olarak Babaeski'mize görmüş olduğunuz sosyal projemiz kitap evini yaptırdık. Artık kitaplarımız işe yarayacak olanlar geri dönüşümle tekrar faydalı hale gelecek, iyi konumda olan kitaplarımızı okumak için derneğimizden veya yapacağımız kitap günlerimizden alabilirsiniz, böylece halkımızın kitaplardan daha fazla yararlanmasını sağlamış olacağız. Bilgi çağının yaşandığı günümüzde, eğitime, bilime ve araştırmaya yaşamın her alanında öncelik tanıyan, kitaplara değer veren, yararlanan toplumlar, dünyadaki rekabet ortamında ön sıralarda yer almaktadırlar. Okumanın insana özgü bir yetenek olduğunu ve bu yeteneğin kullanılmasının insanı geliştiren yönünü anımsatarak, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Kitap evinin Babaeski'mize hayırlı olmasını diliyorum.”

Yapılan konuşmanın ardından, Kitap Evi’nin açılış kurdelesini, Babaeski Belediye Başkan Vekili Hasan Ali Eren, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sebahattin Öner ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Babaeski Şube Başkanı Binnur Güdücüler, birlikte kestiler.


Atatürkçü Düşünce Derneği Babaeski Şubesi’nin, Sosyal Proje kapsamında Babaeski halkına kazandırdığı Kitap Evi’ne ilk kitabı Belediye Başkan Vekili Hasan Ali Eren attı.
-Haber: Metin KARAKUŞ/Babaeski

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

KAÇIRMAYIN
© Tüm hakları saklıdır.
2010 2020