Responsive Ad Slot

ÖNE ÇIKANLAR

latest

Babaeski’de Hıdrellez Şenliği’nde Sürpriz Konuklar

Cumartesi, Şubat 08, 2014

Babaeskide her yıl gelenekselleşen Hıdrellez Şenliği kutlamaları, bu sene de Babaeski Roman Kültürünü Araştırma Geliştirme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin düzenleyeceği program ile yapılacak. Babaeski Roman Kültürünü Araştırma Geliştirme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Zünbül ve Başkan Yardımcısı Muharrem Sağdıç, gazetemizi ziyaret ederek hazırladıkları projeyi Kültür Bakanlığına sunacaklarını belirttiler. Proje ile ilgili bilgiler veren Başkan İbrahim Zünbül, projenin amacını şöyle açıkladı:

Babaeski Roman Kültürünü Araştırma Geliştirme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak, her yıl 6 Mayıs tarihinde kutladığımız Hıdrellez Şenliğimizde amacımız geleneksel kültürümüze bağlı kalarak ilçemizde yaşayan roman vatandaşlarımıza ve Babaeski Halkına roman kültürünü tanıtmak, anlatmak, romanlar ve Babaeski Halkı arasında beşeri münasebetlerin geliştirilmesini sağlamak; roman müziğinin ve yaşam biçimlerinin tanıtılmasına katkıda bulunmaktır. 6 Mayıs 2014 Gündüz Onat Festival Alanında başlayacak şenliklerimizin programı şöyle oluşacak:
Saat: 18.30 Atatürk Heykeli Çelenk Koyma Saygı Duruşu İstiklal Marşı
Saat 18.45 Şenlik Kortejinin Gündüz Onat Festival Alanına Yürüyüşü
Saat 19.15 Açılış Konuşmaları
Saat 19.30 Şenlik Ateşinin Yakılması
Saat 19.45 Pilav Ayran İkramı
Saat 20.00 Gece Eğlenceleri
Süloğlu Modern Dans Grubunun Gösterileri
Grup Gazi Kemal Keman Showun Gösterileri
Lüleburgaz Mehteran Takımının Gösterileri
Güllü Konseri
Cengiz Akayran Rumeli Halk Oyunları Grubunun Gösterileri
Ümmiye Konseri

Projenin programını açıkladıktan sonra Babaeskiye ve Roman Kültürüne sağlayacağı yarar hakkında açıklama yapan Başkan Zünbül; Projenin kültürel sanatsal ve turistik gelişime ve tanıtıma katkısı roman kültürünün tanıtılmasının sağlanması bu kültürün diğer toplumlara da tanıtılarak gelişimine katkıda bulunulması yılda bir kez de olsa roman vatandaşlarımızın bir arada faaliyetlerde bulunulması açısından çok güzel bir etkinlik olacaktır. Katılımcıların listesinde ayrıca Balık Ayhan, Kobra Murat ile il ve ilçe protokolü olacaktır. dedi. (Uğur AKAGÜNDÜZ)
Kaynak : Gündem Gazetesi
KAÇIRMAYIN
© Tüm hakları saklıdır.
2010 2020