Responsive Ad Slot

ÖNE ÇIKANLAR

latest

Babaeski Tarım Festivali Hakkında Bilgi

Salı, Temmuz 03, 2012

1971 yılında o günün Belediye Başkanı Gündüz ONAT' in girişimleriyle belediyenin önderliğinde ilçede bulunan; tarım ve eğitim kuruluşları, dernek, oda, basın organları, sanayici ve esnaf temsilcilerinin katılımları ile gerçekleşen çalışmalar sonunda; belediyenin himayesinde "KARPUZ FESTIVALİ" adı altında yapılması kararlaştırılan organizasyon 30 yıldır aralıksız yapıla gelmektedir. 


Sonraki yıllarda "TARIM FESTİVALİ" adını alan ve doğrudan belediyenin uhdesine geçen organizasyonun gerçekleşmesinde Teknik Tarım Teşkilatının işbirliği süregeldi. 

İlçede; tarımın modernizasyonunu, spor, sanat ve kültürün gelişmesini, yaşatılmasını, kentlerde ve kırsal alanlarda yaşayan kitlelerin bütünleşmesini, ticari hareketin artarak ekonomik yapının güçlenmesini ana amaçlar olarak kabullenen FESTIVAL, programlarında yer alan; tarım teşvik yarışmaları, ilk yıllarda yapılan yağlı pehlivan güreşleri, at yarışları, köy kızlarına yönelik tarım güzeli ve festival güzeli seçimleri, günümüzde yoğun ilgi gören halı saha ve çim saha futbol turnuvaları, tarım konusunda düzenlenmekte olan paneller, güncel konulardaki konferanslar, teknolojik gelişmenin ürünü gösteriler, çocuklara yönelik düzenlemeler ile yerli-yabancı ekiplerin yer aldığı folklor etkinlikleri, popüler ses, saz ve gösteri sanatçılarının zenginleştirdiği şenlikleriyle bugüne değin bu amaçlarını gerçekleştirdi. 

Festival sayesinde, İlçeden Avrupa'ya ilk kez karpuz ihracı yapıldı ve iç piyasa tarım ürünleri konusunda BABAESKİ'YE yöneldi. Kültür değerlerimiz yaşatılır, halkın spor ve sanat özlemi giderilirken; gerek üretici kesim, gerekse ticari uğraşta bulunanlar önemli kazanımlar elde etti. 

Festival etkinlikleri kapsamında gerçekleşirilen "Temizlik Kampanyası" kentin daha temiz görünüm kazanmasına katkıda bulundu. 

Ticaret Bakanlığından tescilli TARIM SERGİSİ sayesinde, üreticiler ile tarım araç-gereç imalat ve satıcıları hem tanıtım hem satış olanağına kavuştu. 

Yöre geleneklerine göre masrafları Festival Komitesince her yıl bir çiftin (bazı yıllar iki çift) evlendirildiği FESTİVAL DÜĞÜNLERİ' nde bugüne kadar yaklaşık 40 çift evlendirildi. 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın katkılarıyla yapılmakta olan SÜNNET DÜĞÜNLERİ' nde ise her yıl dar gelirli ailelere mensup ortalama 50 çocuk sunnet olmaktadır. 

Gürbüz Çocuk Yarışması, Tiyatro ve Kukla Gösterileri gibi etkinlikler çocukların sosyalleşmesini sağlamakta, kültürel ve sanatsal konularda bilgilenmelerine katkıda bulunmaktadır. 

Avcılar ve Atıcılar Derneklerinin işbirliği ile her yıl düzenlenmekte olan trap atışları, av sporuna olan ilgiyi yoğunlaştırmakta ve bu sporun daha bilinçli, daha çağdaş şekilde yapılmasını sağlamaktadır. 

Babaeski halkının, Babaeski'de bulunan tarımsal kurum ve kuruluşların özverili katkıları, Belediyenin maddi -manevi çabaları ile yapılan ve kentli-köylü yöre halkına özgün bir şenlik yaşatan Festivalin TRAKYA TARIM FUARI'NA dönüşmesi yıllardır düşünülen ama finans olanaksızlıkları nedeniyle gerçekleşemeyen amaçtır.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

KAÇIRMAYIN
© Tüm hakları saklıdır.
2010 2020