Responsive Ad Slot

ÖNE ÇIKANLAR

latest

KIRKLARELİLİ 9 ÜNLÜ HEMŞERİNİZ

Salı, Ocak 16, 2018


Kırklareli birçok alanda ünlü isimler yetiştirmiş bir şehir. Sizlerle aynı topraklarda yaşamış ve doğmuş 9 ünlü hemşerinizle tanışmaya hazır olun !

     Candan Erçetin - Kırklareli
Üç yaşında iken Almanya’nın Frankfurt’a bağlı Hanau kasabasına babasının tayini çıkmış ve Candan Erçetin burada Almanca ile tanışmıştır. 3.5 yıl Almanya’da kalmış ve tekrar memleketine dönmüştür. Candan Erçetin aslen Kırklareli’lidir.

2000 yılında çıkan “Elbette” albümü müzik kariyerinin dönüm noktası olan Candan Erçetin Elbette şarkısı ile 1 yıl boyunca tüm listelerin 1. sırasında kalmayı başarmıştır.

1963 doğumlu besteci ve aynı zamanda öğretmen olan sanatçı Candan Erçetin Türkçe ile birlikte Yunanca ve Fransızca şarkılarda seslendirmektedir. Candan Erçetin yazar, oyuncu, yapımcı ve senarist Hakan Karahan ile evlidir.

     Işıl Yücesoy - Kırklareli
Usta oyuncu sanatçı Işıl Yücesoy 2 Ekim 1945 yılında Kırklareli’de doğmuştur. Ankara Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı mezuniyetinin ardından 1969 senesinde Devlet Tiyatrosu’nda sanat hayatına atılan Işıl Yücesoy Daha sonra 1975 yılında şarkıcı olarak sahneye çıkmaya başladı.
Bir çok tiyatro, sinema ve dizilerdede rol alan Işıl Yücesoy 2014 yılı itibariyle Kara Para Aşk adlı dizide Nedret, Kanal D ekranlarında yayınlanan Aşka Gebe dizisi’nde Esma karakterlerini canlandırmıştır. 2017 yılında ise Aşk ve Mavi dizisinde Refika karakterine can vermiştir.

     Tuncay Tencel - Kırklareli/Babaeski
1971 yılında dünyaya gelen Tuncay Tuncel İstanbul Bakırköy doğumludur. zeytinburnu 100. Yıl Ticaret Lisesi mezunudur. Ardından Karadeniz Yüksekokulunda eğitimini tamamlamıştır.
Futbol tutkunu bir sanatçı olan Tuncay Tuncel küçük yaşlarda Galatasaray alt yapısında top oynamış ancak müziğe olan ilgi daha üstün olunca soluğu Unkapanı’nda almıştır. Arabesk ve taverna müziğinin usta isimlerindendir.
Bugüne kadar bir çok albüme imza atmıştır. Tuncay Tuncel baba tarafından aslen Kırklareli Babaeski’li, anne tarafından ise aslen Lüleburgaz’lıdır.

     Barış Hersek - Kırklareli
1988 yılında dünyaya gelen başarılı Milli Basketbolcu Barış Hersek basketbol yaşantısına Efes takımının alt yapısında adım atmıştır.
2006 yılında ise A Takım’a yükselerek profesyonel basketbol kariyerine başlangıç yapmış ve ardından sırasıyla Efes Pilsen, Pertevniyal, Efes Pilsen, Darüşşafaka C.T., Banvit, Antalya BŞB., Beşiktaş Milangaz, Pınar Karşıyaka formalarını giymiştir.
Günümüzde Fenerbahçe formasını giymeye devam eden Barış Hersek aslen Kırklareli’lidir ve Kırklareli doğumludur.

     Anıl Tetik - Kırklareli/Babaeski
10 Haziran 1990 doğumlu Anıl Tetik Survivor yarışmacılarındandır. Survivor Anıl, Kadir Has Üniversitesi’nde Amerikan Dili ve Edebiyatı bölümü mezunudur. İstanbul Küçükçekmece’de dünyaya gelen Survivor Anıl Tetik aslen Kırklareli‘lidir. İstanbul’da, turizmci bir babanın ve ev hanımı bir annenin iki çocuğundan biri olarak dünyaya gelmiştir. Liseyi Uğur Koleji’nde yabancı dil bölümünde okumuştur. Anıl Tetik Star Tv ekranlarında yayınlanmış olan Hayat Bazen Tatlıdır dizisi oyuncuları arasında yer almaktadır.

     Meral Kaplan - Kırklareli/Lüleburgaz
1984 doğumlu güzel oyuncu Meral Kaplan Kanıoğlu Trakya Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Mezun olduktan sonra televizyon ve sinemaya büyük ilgi duymuş daha sonra özel tiyatro merkezlerinde oyunculuk eğitimi almıştır. Turgay Tanülkü’nün öğrencisi olan Meral Kaplan Kanıoğlu ilk ekran deneyimini 2002 yılında En Son Babalar Duyar isimli dizi ile gerçekleştirmiştir. Daha sonra Sevda Çiçeği, Yağmurdan Sonra, Düş Yakamdan, Hepsi 1, Kutsal Damacana, Memur Muzaffer, Adab-ı Muaşeret, Çılgın Kanal, Kollama, Gecekontu, Ateşten Kağıtlar ve Laz Vampir Tirakula gibi bir çok projede rol almıştır. Meral Kaplan Kanıoğlu Kırklareli Lüleburgaz doğumludur.

     Tamer Yeşildağ - Kırklareli/Lüleburgaz
Namı diğer Oyun Delisi ilk Youtube videosunu Tamer Yeşildağ adlı kişisel youtube kanalına 4 yıl önce yüklemiş sonrasında Turuncu Levye adlı Youtube kanalında editörlük yapmıştır. Oradan ayrıldıktan sonra MediaKraft şirketine bağlı Oyun Delisi kanalında editörlüğe başlamıştır. Oyun Delisi kanalı kısa sürede Tamer Yeşildağ’ın çalışmaları ile kısa sürede yüzbinlere ulaşmış şu anda ortalama 1.5 milyondan fazla aboneliğe ulaşmıştır. Özellikle Gta 5 videoları ile tanınan Tamer Yeşildağ sağlam bir FPS oyuncusudur. Duman isminde bir kedisi ve Alis isminde bir köpeği vardır. Kendisini internet bağımlısı, oyun delisi, fantastik ve bilimkurgu tiryakisi, sosyal medya hastası ve gezmen olarak tanımlamaktadır. Yıldız Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezunu Tamer Yeşildağ aslen Kırklareli Lüleburgaz’lıdır.

     Zeynep Kaçar - Kırklareli/Lüleburgaz
1995 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi oyunculuk bölümü ardından ise 1999 senesinde İstanbul Üniversitesi – Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümünden mezun olmuştur.
2000 yılında Tiyatro Boyalı Kuş’un kurucularından olan Zeynep Kaçar bir çok oyun, sinema ve dizide rol almıştır. Ferhat ile Şirin, aşk ihanet yalnızlık vesaire, Dış Ses, Böyle Bir Aşk Masalı ve Bavullar’ı yazdı, oyunlarda rol aldı.
2015 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanan Yazın Öyküsü adlı dizide Peri karakterini canlandırmıştır. Usta oyuncu ve yazar Zeynep Kaçar Kırklareli Lüleburgaz doğumludur. Yaşantısını İstanbul’da sürdürmektedir.

     Erdi Ünver - Kırklareli
Ekran severler tarafından Göz6 yarışması ile tanınan Erdi Ünver yarışmayı kazanan isim olmuştur. Göz6 yarışmasında 1. olan Erdi Ünver bu sayede Acun Ilıcalı tarafından hazırlanan Survivor 2017 yarışmasınada katılmaya hak kazanmıştır. Sabit Büyükbayrak Lisesi mezunu Erdi Ünver ayrıca bir dönem amatör olarak futbol oynamıştır. Hayalinin futbol menajerliği yapmak olduğunu belirten Erdi Ünver yaşantısını İstanbul Bayrampaşa’da sürdürmektedir. Survivor 2017 yarışmacısı Erdi Ünver aslen Kırklareli’lidir.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

KAÇIRMAYIN
© Tüm hakları saklıdır.
2010 2020