Responsive Ad Slot

ÖNE ÇIKANLAR

latest

Babaeski'nin Kurtuluşunun 89. Yıl Dönümü

Çarşamba, Kasım 09, 2011


Kırklareli'nin Babaeski ilçesinin kurtuluşunun 89.yıl dönümü törenlerle kutlandı.



Kırklareli'nin Babaeski ilçesinin kurtuluşunun 89. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Atatürk Meydanı'ndaki tören, anıta çelenklerin sunulması ile başladı. Ardından temsili olarak esaret altındaki kurtuluş kızının özgürlüğüne kavuşturulmasından sonra İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk Bayrağı çekildi.

Daha sonra Babaeski Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Belediye Başkanı Abdullah Hacı ve Garnizon Komutanı 1. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şafak Gök, tören birlikleri, öğrencileri ve halkı selamlayarak, bayramını kutladı.

Belediye Başkanı Hacı, törende yaptığı konuşmada, ülke olarak son bir ay içerisinde iki büyük üzücü olay yaşandığını belirtti.

Hacı, "Önce Hakkari'de bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain bir saldırı sonucu 24 vatan evladımızı kaybettik. Ardından Van'da meydana gelen deprem nedeni ile hep birlikte sarsıldık. Bu seneki kutlamalarımız geçen seneler ki kutlamalardan biraz farklı. Dans gösterileri, müzik gösterileri, eğlenceler, şarkılar, türkülere yer vermedik. Öncelikle Hakkari'de vatanımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi veVan'da hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyor, ülke olarak hepimize baş sağlığı diliyorum" dedi.

Belediye Başkanı Hacı'nın konuşmasından sonra tören, resmi geçit ile sona erdi.

Törene AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, CHP Kırklareli Milletvekilleri Mehmet Siyam Kesimoğlu,Turgut Dibek, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı. 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

KAÇIRMAYIN
© Tüm hakları saklıdır.
2010 2020