Responsive Ad Slot

ÖNE ÇIKANLAR

latest

SİNEMA SINIRLAMASI KALKTI

Pazartesi, Kasım 01, 2021

Kırklareli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Kırklareli’deki tiyatro ve sinema salonlarında koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan yüzde 50 kapasite sınırlaması ve bir dolu bir boş koltuk uygulaması sona erdi. Ancak hastalığı geçirmemiş ya da aşılı olmayan kişilerin tiyatro ve sinema salonlarına girişlerde negatif PCR testi göstermesi uygulamasına devam edilecek.

Kırklareli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs salgını dolayısıyla tiyatro ve sinema salonları için alınan bazı tedbirleri esnetti.

İçişleri Bakanlığı’nın Ağustos ayında yayımladığı genelge ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararla 6 Eylül’den itibaren tiyatro ve sinema salonlarına girişlerde negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirildiği hatırlatıldı.

Bu uygulamanın bazı illerde uygulanıp bazı illerde uygulanmadığı, iller arasındaki uygulama farklılıklarının da sektör içerisinde rekabeti olumsuz etkilediği belirtildi.

KAPASİTE SINIRI KALKTI

Kırklareli Valisi Osman Bilgin başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, sinema salonları ve tiyatrolar için Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer verilen mesafe koşulları dışında herhangi bir kapasite sınırlamasına gidilmemesine, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun Haziran ayın aldığı kararda yer verilen “Sinema salonlarında yüzde 50 kapasite (bir koltuk dolu bir koltuk boş) sınırına uyulması…” hükmünün iptal edilmesine karar verdi.

“NEGATİF TEST SONUCU İSTENECEK”

Öte yandan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Sağlık Bakanlığınca belirlenen bilimsel verilere göre hastalığı geçirmemiş veya aşılı olmayan durumunda olan kişilerin tiyatro ve sinema salonlarına girişlerinde negatif PCR testi ibraz etmeleri, aksi halde girişlerine izin verilmemesi uygulamasının aynı şekilde sürdürülmesine karar verdi.

Alınan kararlara uymayanlar hakkında Kabahatler Kanununun ilgili maddeleri ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem yapılacağı kaydedildi.

SONRAKİ HABER Önceki Kayıt Ana Sayfa

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

KAÇIRMAYIN
© Tüm hakları saklıdır.
2010 2020