Responsive Ad Slot

ÖNE ÇIKANLAR

latest

TRAKYA MÜZİSYENİNİ KAYBETTİ

Pazar, Aralık 17, 2017


Babaeski Müzisyenler Derneği Kurucu Başkanlığı yapan, Trakya'nın ‘Orkestra Şefi’ olarak bilinen Kudret Tetik 72 yaşında hayatını kaybetti.
Sanat dünyasında Muazzez Ersoy gibi birçok ünlü sanatçı ile çalışan, cemiyetlerin aranılan ismi, ritm sazın virtüözü, büyük usta Kudret Tetik geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda etti.
Gazi Kemal Mahallesi Sevinç Sokak’ta ikamet eden, ev hanımı Hanko Tetik ile evli olan 7 çocuk babası ve 12 torun sahibi 72 yaşındaki Kudret Tetik, bir süredir tedavi gördüğü özel hastanenin Yoğun Bakım Ünitesi’nde tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Merhum Kudret Tetik’in cenazesi, Cedid Ali Paşa Camii’nde cuma namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından, yeni mezarlıkta defnedildi.
Tetik’in cenaze törenine Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, CHP Babaeski İlçe Başkanı Erol Mutlu, MHP Babaeski İlçe Başkanı H.İlkay Aladağ, AK Parti Babaeski İlçe Sekreteri Ümit Durgut, Babaeskispor eski Başkanı ve iş adamı Seçkin Diker, Babaeski Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Türkay Topal, Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sebahattin Öner, İş adamı Ahmet Apak, Avukat Ercüment Berk, Belediye Meclis Üyesi Ragıp Berk, Mali Müşavir Nusret Can, Zeyteks Tekstil Fabrikası İdari İşler ve Personel Müdürü Ülkü Tırpancı, Alpullu Gençlikspor Antrenörü Sahir Sancar, Alpullu Gençlikspor Genel Kaptanı Vacit Toraman, spor camiası, siyaset camiası, sanayi ve çarşı esnafı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Hacı, Tetik’in ölümü nedeni ile yaptığı açıklamada; "Babaeski'mizin renkli simalarından Kudret abimizin vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Kendisi sanat ve müzik camiasında, birçok müzisyen yetiştirmiş ve büyük hizmetler yapmış bir kişiydi. Tüm dostları ve tanıyanları tarafından çok sevilen bir şahsiyetti. Benim içinde ayrı bir özel birisiydi. Yakinen tanışıyorduk, çok sevdiğim bir insandı. Ben Kudret Tetik abimizin vefatı dolayısıyla ailesine, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Allah sabırlar versin" dedi.
Metin KARAKUŞ

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

KAÇIRMAYIN
© Tüm hakları saklıdır.
2010 2020