Responsive Ad Slot

ÖNE ÇIKANLAR

latest

“GAİA ART” ADLI İLK SERAMİK ATÖLYESİ AÇILDI

Pazartesi, Aralık 04, 2017



Babaeski İlçesi’nde, Seramik Tasarımcısı Neslişah Barlas, düzenlenen görkemli bir törenle “Gaia ART” isimli ilk Seramik Atölyesini Açtı… 

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunu Neslişah Barlas, ailesinin desteğiyle hayalini kurduğu, Yunan mitolojisinde toprak ana anlamına gelen “Gaia ART” isimli şehrin ilk seramik atölyesini hayata geçirdi. 

İlçenin Hamidiye Mahallesi Kırklareli Caddesi Milliyet Sitesi Apt. No:29/A adresinde düzenlenen atölyenin açılış törenine, Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Babaeski İlçe Başkanı Erol Mutlu, Babaeski Ziraat Odası Başkanı Şahin Arslan, Türk Hava Kurumu Babaeski Şube Başkanı Metin Karakuş, TÜMOSAN Kırklareli Bölge Bayii ve Agromot Tarım İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kimya Yüksek Mühendisi Ahmet Münür Bederli, SS.132 Sayılı Babaeski Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Emekli Müdürü ve Halk Eğitimi Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Emine Şenol, Ressam Füsun Sünnetçioğlu, Eski Milli Futbol Hakemi ve Maratoncu M.Ercan Yücel, Hamidiye Mahalle Muhtarı İbrahim Demir, Dindoğru Mahallesi Muhtarı Muzaffer Tabak, Gaia ART Seramik Atölyesi Sahibi Neslişah Barlas, Ailesi, STK Temsilcileri, Banka Temsilcileri, Seramik Öğrencileri ve çok sayıda sanatsever katıldı. 

Düzenlenen törende, “Gaia ART” isimli şehrin ilk seramik atölyesinin açılış kurdelesini Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, kesti. 

Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Ülkenin ekonomik anlamda zor günler geçirdiği bu süreçte ben öncelikle medeni anlamda ki cesaretinden dolayı Seramik Tasarımcısı Hocamız Sayın Neslişah Barlas Hanım efendiyi kutluyorum. Kendisini ve ona destek veren ailesini tebrik ediyorum. Neslişah Hanım, Avrupa Şehri Babaeski de kültür ve sanat alanında şehrin ilk seramik atölyesini açarak, gençlerimize ilerisi için örnek olmuştur. Bizde bundan sonra Belediye olarak, kendisinin her zaman yanında olacağız ve ona sanatsal çalışmalarında destek vereceğiz. Çok güzel, çok şık, çok zarif bir yer olmuş, inanıyorum ki bu seramik atölyesi 7’den 70’e herkesin ilgisini çekecektir. 


Seramik Atölyesi Sahibi Neslişah Barlas ise yaptığı konuşmada; “Ben Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunuyum. Bugüne kadar birçok firmada ve sanat atölyelerinde seramik tasarımcısı olarak çalıştım. Meslek hayatıma tasarımcı kimliğimin yanında öğretmen olarak ta devam etmekteyim. Çünkü üç yıldır Babaeski Halk Eğitimi Merkezi’nde Seramik Usta Öğreticisi olarak görev yapıyorum. Benim her zaman yanımda olan Ailemin desteğiyle öğretmenliğimin yanında hayalini kurduğum çok arzu ettiğim seramik atölyemi açmış bulunuyorum. Atölyemin adını (Gaia Art) koydum. Yani bu isim Yunan mitolojisinde toprak ana anlamına gelmektedir. Atölye de özel tasarım ürünlerinin yanı sıra üretim ve satışını da yapacağız. Burada yine aynı zamanda çocuk ve yetişkin gruplara ayrıca özel seramik kursu vereceğiz. Özel sipariş üzerine çalışmalarımız olacak ve kullanıma yönelik sofra tasarımları, iç ve dış mekân dekoratif ürünler ve bir birinden farklı hediyelik takı ve hediyelik ürünlerinin üretimini yapacağız. Burada şuan atölyemiz içinde sergilenen bütün ürünler tamamen el yapımıdır. Açılışımıza başta ailem olmak üzere, katılımı olan herkese yürekten teşekkürlerimi sunarım.”

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Hacı ve beraberindekiler atölyeyi gezerek, seramik ürünlerinden alış veriş yaptılar. 

Seramik Atölyesinden alış veriş yapan, sanat ve sanatçılara ayrı bir önem ve değer veren, TÜMOSAN Kırklareli Bölge Bayii ve Agromot Tarım İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kimya Yüksek Mühendisi Ahmet Münür Bederli de; “Babaeski de böyle bir seramik atölyesinin açılmış olmasının, sanatsal anlamda İlçe adına çok önemli bir gelişme olduğunu kaydetti. 

Bederli, ayrıca; “Burada Babaeski’ye özgü, İlçenin tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan seramik ürünler ve hediyelik eşyalar üretilmesi önerisinde bulundu.

Daha sonra, Seramik Tasarımcısı Neslişah Barlas ve Ailesi tarafından, katılımcılara kuru pasta ve meyve suyu eşliğinde bir kokteyl ikram edildi. 
Haber: Metin KARAKUŞ/Babaeski

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

KAÇIRMAYIN
© Tüm hakları saklıdır.
2010 2020