Responsive Ad Slot

ÖNE ÇIKANLAR

latest

Engel Tanımayanlar

Pazartesi, Ocak 25, 2016

Kırklareli'nin Babaeski İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde, farklı fiziksel ve zihinsel engellere sahip öğrenciler, kursa katılarak resim, el işi ve spor faaliyetlerinde bulunarak hem sosyalleşiyor hem de fiziksel hareket gerektiren beceriler kazanıyorlar.
Yetkililerden alınan bilgilere göre, öğrencilerin sanat çalışmaları Füsun Sünnetçioğlu eşliğinde yapılıyor. 9 öğrenci burada çeşitli faaliyetlerde bulunarak kendi engel durumuna göre çalışmalar yapıldığını ve genelde kolaj, resim, farklı malzemelerden kompozisyon çalışmaları yapılıyor. Yapılan çalışmalara öğrencilerin aileleri de destek verip katılıyor. Öğrenciler çalışmalarında makas becerilerini geliştiriyor ve yapıştırma tekniklerini öğreniyorlar. Kil ve seramik çalışmaları da yapılıyor. Bu çalışmalarla çocukların sosyal becerilerinde artış yaşanıyor. Bir öğrencinin makası kontrolsüz kullandığını fakat bu eğimden sonra makası daha rahat ve istediği şekilde kullandığı ifade edildi.
Öğrencilerin kurs ortamının çok barışçıl bir ortamın olduğu ve birbiriyle devamlı iletişim halinde olduğu belirtilirken, birbirlerini çok iyi anlayıp birbirlerine ders içerisinde destek olduğu bildirildi.
Öğrenciler spor çalışmalarını ve faaliyetlerini, Özmen Akın ve Ela Akın Hocaları eşliğinde yapıyor ve hafta içi her gün sportif faaliyetlerde bulunuyorlar. Yapılan faaliyetlerle kendilerine olan özgüvenlerini kazandırabilmek için normal bireylere yaptırılan çalışmalar yaptırılıyor. Öğrenciler, Edirne'de düzenlenecek olan Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Organizasyon'una katılıp, başarı elde etmek istediği aktarıldı.
KAÇIRMAYIN
© Tüm hakları saklıdır.
2010 2020