Responsive Ad Slot

ÖNE ÇIKANLAR

latest

4 Belediyede Toplu Sözleşme Sevinci

Cuma, Mart 02, 2012


Edirne, Kırklareli, Uzunköprü ile Babaeski belediyelerinde çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesigörüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. 


Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen, yaptığı yazılı açıklamada, sendikaları ile Edirne,Kırklareli, Uzunköprü ve Babaeski belediyelerinde sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlandığını belirtti. 

Toplu iş sözleşme imza törenlerinin DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, DİSK Örgütlenme Dairesi Başkanı İsmail Yurtseven, Genel İş Sendikası Toplu Sözleşme Daire Başkanı Aladdin Öztürk'ün katılımıyla gerçekleştirildiğini vurgulayan Şen, Edirne Belediyesinde çalışan işçileri kapsayan sözleşme ile taban ücretlerine 2012 yılı için yüzde 11 oranında, 2013 yılı için ise TÜFE artı 1 puan, sosyal haklarda yüzde 15 oranında artış sağlandığını kaydetti. 

Şen, şunları kaydetti: 

"Kırklareli Belediyesinde varılan anlaşmaya göre, üyelerimizin taban ücretlerine 2012 yılı için yüzde 15 oranında, 2013 yılı için ise yüzde 12 oranında artış yapılarak toplu iş sözleşmesi 2 yıllık olarak imza altına alınmıştır. 

Babaeski Belediyesinde varılan anlaşmaya göre, üyelerimizin ücretlerine 2012 yılı için yüzde 30 oranında, 2013 yılı için ise yüzde 10'luk bir artış sağlanarak, 2 yıllık toplu iş sözleşmesi imza altına alınmıştır. 

Uzunköprü Belediyesindeki görüşmelerde üyelerimizin mevcut ücretlerine 2012 yılında yüzde 15 oranında, sosyal haklarına da yüzde 12 oranında iyileştirme yapılarak bir yıllık toplu iş sözleşmesi imza altına alınmıştır." 


Hiç yorum yok

Yorum Gönder

KAÇIRMAYIN
© Tüm hakları saklıdır.
2010 2020