Responsive Ad Slot

ÖNE ÇIKANLAR

latest

100 Yataklı Babaeski Devlet Hastanesi Yeni Cihazlarıyla Hizmete Açılıyor

Çarşamba, Eylül 18, 2013

Babaeski Gündem Gazetesi olarak Babaeski Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Koçoğlunu makamında ziyaret ettik. Samimi daveti ve misafirperverliğiyle bizi makamına kabul eden Dr. Koçoğlu hastanenin ve hastaların durumu ve yapımına devam edilen yeni hastaneyle ilgili bilgi aldık.
Göz ve kulak bölümünde yeni cihazların alındığını söyleyen Dr. Koçoğlu Göz ve kulak bölümlerimizdeki açıklarımızı tamamen kapatmaya başladık. Vatandaşlarımız artık Babaeski dışına çıkmak zorunda kalmayacak. Güvenilir ve ileri teknoloji ürünü cihazlarımızla en iyi hizmeti vermeye çabalıyoruz. Yeni hastanemiz için de PACS sistemi ve tomografi cihazı gelecek. PACS sistemi ile röntgen filmleri tamamen kalkacak. Hasta röntgenini çekildikten sonra sistem, röntgeni doktorun bilgisayarına aktaracak. Böylece vatandaşlarımıza daha hızlı hizmet verebileceğiz dedi.
10 Yataklı Yoğun Bakım Açılacak
Yeni Babaeski Devlet Hastanesinde 10 yataklı yoğun bakım bölümünün açılacağını müjdeleyen Dr. Koçoğlu Tüm odalarımız suit oda olacak. Bu odalarımızda hastalarımıza en iyi hizmeti verebilmek için banyo, tuvalet, klima, buzdolabı, televizyon, çalışma masası, eşya dolabı, refakatçi yatağı olacak. Ayrıca merkezi sterilizasyon ünitesi sistemi kurulacak. Bu sistemle hastalarımızın enfeksiyonlardan korunması sağlanacak dedi.
Tansiyon Holter Tetkiki Başladı
Tansiyon ölçümü için Tansiyon Holter cihazı alındığını ve hizmete girdiğini söyleyen Dr. Koçoğlu Hastalarımızın 24 saatlik tansiyon ölçümünü takip edebiliyoruz. Yarım saat aralıklarla ölçüm yapan cihazımız, hastamız hakkında bilgileri bize aktarıyor dedi.
Yeni Çocuk Hastalıkları Uzmanı Geldi
Hastanemize yeni çocuk hastalıkları uzmanı geldiğini de söyleyen Dr. Koçoğlu Yeni hizmetlerimizle birlikte kadromuz da genişlemeye ve vatandaşlarımıza hizmetlerimiz de artmaya devam ediyor. Yeni hastanemizde ise kadromuz şu anki hekim sayımızın 3 katı olacak dedi ve çocuk hastalıkları uzmanı Fatih Güney ile tanıştırdı. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Fatih Güney Babaeskide hizmete başlayalı 3 gün oldu. Bitlisten Babaeskiye atandım, fakat Lüleburgaz doğumluyum. Bölge insanını çok iyi tanıyorum dedi. Bizde Babaeski Gündem Gazetesi olarak Çocuk Hastalıkları Uzmanı Fatih Güneye yeni işinde başarılar dileriz.
Açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Yapacak
AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan ve AK Parti Babaeski İlçe Başkanı Ali Gencal gazetemizde yaptığı açıklamada Babaeskililere hastane açılışı müjdesini verdi. 
Gürşan ve Gencal sözlerine şöyle devam etti; Babaeski Halkının ilk talebi hastane idi. Hastanenin resmi olarak açılış tarihi 16 Şubat 2014 tarihi idi. Bu tarihi biraz daha geri alıyoruz. Çünkü 6 Aralık 2013 Cuma günü Kırklareli ye Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan geliyor ve hastaneyi birlikte açacağız

Babaeskide TOKİ tarafından yapımına başlanan Babaeski 100 Yataklı Devlet Hastanesi yapımı tüm hızıyla devam ediyor. 2012 Eylül ayı içerisinde yapımına başlanan Babaeski 100 Yataklı Devlet Hastanesi çalışmaları hızlandı. 16.756.000.000 TL proje bedeli ile Babaeskinin devlet yatırımlarından olan 100 Yataklı Devlet Hastanesi 23.505 metrekarelik alana inşaa ediliyor. Hastanenin 16.547 metrekaresi kapalı alan, 5.020 metrekaresi oturum alanı ve 137 metrekarelik açık otoparkı olacak. 5 bloktan oluşacak Babaeski 100 Yataklı Devlet Hastanesi 6 katıyla birlikte hizmet verecek. 
Hastanenin A bloğunun zemin katında; poliklinik girişi ve bekleme salonu, kan alımı bölümü, ortopedi, kulak burun boğaz odaları yapılacak. A bloğun birinci katında; poliklinik giriş ve bekleme salonu, kadın doğum ve çocuk poliklinikliği, üroloji poliklinikliği yapılacak.  B bloğunun zemin katında; dâhiliye, cildiye, beyin cerrahı, genel cerrah, nöroloji, ruh sağlığı, biyopsi ve muayene odaları olacak. B bloğun birinci katında; poliklinik bekleme holü, endoskopi bölümü, laboratuar, kan verme odası, biyokimya laboratuarı, patoloji laboratuarı yapılacaktır.  C bloğunun zemin katında ise;  acil servisi, acil poliklinik,  güvenlik, kayıt, sağlık kurulu, EKG odaları olacak. D bloğunun zemin katında da; hastane giriş holü, bekleme salonu, muayene acil bakım, elektrik odası, tıbbi malzeme odası, laboratuar olacak. C bloğun birinci katında; ameliyathaneler, genel yoğun bakım odaları ve cerrahi yoğun bakım odaları, doktor odaları, hemşire odaları ve teknisyen odaları olacak. D bloğun birinci katında; doğumhane, kayıt ve bekleme odaları,  LDRP odası, bebek odası, personel odaları, SDL odaları olacak. E bloğun zemin katında; hastane girişi, güvenlik, danışman, halkla ilişkiler bölümü, başhemşire odası, başhekim yardımcıları odası, başhekim odası, sekreterlik, hastane müdürü odası, muhasebe – döner sermaye odaları,  bilgi işlem servisi, yemek salonu, konferans salonu, çay ocağı, fotokopi odası ve E bloğun birinci katında; hasta yakınları bekleme odası, doktor odası, muayene odası, hemşire odaları, hasta odaları ve laboratuar bulunacak.

Kaynak : Gündem Gazetesi







KAÇIRMAYIN
© Tüm hakları saklıdır.
2010 2020