Responsive Ad Slot

ÖNE ÇIKANLAR

latest

Trakya Turizm Cazibesiyle Görücüye Çıktı

Pazar, Şubat 12, 2012

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından olan EMITT bu yıl EdirneKırklareli veTekirdağ'ın uluslararası arenada görücüye çıkmasına da aracılık etti.
Dünyanın en büyük turizm fuarlarından olan EMITT bu yıl EdirneKırklareli ve Tekirdağ'ın uluslararası arenada görücüye çıkmasına da aracılık etti.



Üç denize kıyısı bulunan, doğatarih ve kültür üçgeninde zengin alternatifler sunan üç il, fuarda yaptıkları tanıtımla turizmci ve yatırımcıları bölgenin turizm potansiyelini değerlendirmeye davet etti.

Tarihsel ve kültürel özellikleriyle Türkiye'nin en renkli ve zengin bölgelerinden olan Trakya'yı tanıtmak amacıyla Trakya Kalkınma Ajansı çatısı altında işbirliği yapan EdirneKırklareli ve Tekirdağ, EMITT fuarındaki 324 metrekarelik ortak standında doğal zenginliklerinin yanı sıra kültürel unsurlarla da dikkat çekti.

Fuarda, Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin temsili, bando eşliğinde Balkan ve Rumeli müzikleri, yöresel halkOyunları gibi etkinliklerle tanıtılan Trakya Bölgesi, Tekirdağ'ın meşhur köftesi, Kırklareli hardaliyesi veEdirne badem ezmesi gibi lezzetleriyle de fuara damgasını vurdu.

Fuarın ilk günü çalınan yöre müzikleri ve sunumlar büyük beğeni toplarken, Diyarbakır folklor ekibininTrakya türküleri eşliğinde oynaması büyük dikkat çekti. Trakya köy evi ve yaşantısını simgeleyen maket veKırkpınar güreşlerini temsilen yapılan gösteri ilgi odağı oldu. İki pehlivan fuar girişindeki sahnede KırkpınarGüreşlerini davul, zurna ve Cazgır eşliğinde sunmaları büyük beğeni topladı.

Fuarın ikinci günü ise Lalacık Halk Oyunları ekibi ile Keşan Belediyesi Gençler Halk Oyunları ekibi gösterilerinin sunulduğu tanıtımda Keşanlı akademisyen müzisyen Serkan Çağrı da yöresel şarkı ve türkülerden oluşan bir konser vererek bölge değerlerinin daha iyi tanınmasını sağladı.

Ayrıca pirinci ile meşhur İpsala "Ayıkla Pirincin Taşını " adlı yarışma yaparak, pirincin içindeki taşı bulanlaraİpsala pirinci armağan edildi.

"Unesco Dünya Kültür Mirası" listesine giren Selimiye Camii ile doğal bir dünya mirası olan KırklareliLongoz Ormanları'nın; İstanbul'a en yakın yamaç paraşüt alanı olan Uçmakdere ile Trakya'nın Ege Denizibölümünde yer alan Erikli dalış bölgesinin birlikte tanıtıldığı fuarda Trakya'nın bir bütün olarak sahip olduğu turizm potansiyeline dikkat çekildi.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Gökay Üstün, Trakya'nın, Trakya Kalkınma Ajansı çatısı altında ilk kez EMITT'e katıldığına dikkat çekerek, "Trakya, kendine özgü değerleri, lezzetleri ve gelenekleriyle oldukça renkli bir kültürel altyapıya sahiptir. Bu kapsamda fuar, bu zengin kültürel birikimi yansıtması açısından Ajansımız için oldukça önemlidir. Fuar kapsamında yürüttüğümüz koordinasyon çalışmaları neticesinde EdirneKırklareli ve Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerimizin liderliğinde

Trakya Bölgesi olarak bu platformdaki yerimizi almaktan mutluluk duyuyoruz. Trakya'nın bir bütün olarak tanıtılması bölgemizin turizm açısından daha da cazip hale gelmesini sağlayacaktır. Bizler Ajans olarak tümyatırımcıları üç denize kıyısı bulunan, doğa, tarih ve kültür üçgeninde zengin alternatifler sunan bölgemizin turizm potansiyelini değerlendirmeye çağırıyoruz. Bu potansiyelin doğru biçimde değerlendirilmesi halinde bölgemizin yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geleceğine inanıyoruz"

dedi.

Genel Sekreter Üstün, Unesco Dünya Kültür Mirası Listesine giren Selimiye Camii ile doğal bir dünya mirası olan Kırklareli Longoz Ormanlarının; İstanbul'a en yakın yamaç paraşüt alanı olan TekirdağUçmakdere ile Trakya'nın Ege Denizine bakan bölümünde yer alan Erikli dalış bölgesinin; Karadeniz kıyısında yer alan Kıyıköy ile Marmara Denizi'nin mavi bayraklı sahil kenti Şarköy'ün bir arada tanıtılmasıylaTrakya'nın çok daha ilgi çekici hale geleceğini söyledi.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

KAÇIRMAYIN
© Tüm hakları saklıdır.
2010 2020