Responsive Ad Slot

ÖNE ÇIKANLAR

latest

Babaeskispor Sosyal Tesisleri 5 Yıldızlı otel Gibi

Çarşamba, Eylül 18, 2013

TFF – (BAL) Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta mücadele eden Babaeskispor Kulübü’nün Yönetim Kurulu, 2013-2014 Futbol Sezonu öncesi futbolculara hayırsever vatandaşların katkıları ile 5 yıldızlı Sosyal Tesis yaptı.
Babaeskispor Kulübü Yönetim Kurulu’nca yeni düzenlenen Sosyal Tesislerde; Kahvaltı ve Yemek Salonu, Dijitürk Yayınında bulunduğu dev ekranlı dinlenme salonu, bilardo salonu, teknik-taktik derslerin görüldüğü salon, bilgisayar ve internet yayını bulunmakta.
Babaeskispor Kulübü Kurucu Başkanı Nusret Can’ın da yer aldığı röportajda, Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta mücadele edecek olan Babaeskispor Kulübü’nün başarılı Başkanı Ayhan Sertgün, Gazetemiz Spor Servisine çok önemli açıklamalarda bulundu.
-SÖZ: Sayın Başkan öncelikle emeği geçenleri kutluyoruz, 2013-2014 futbol sezonunda Babaeskispor Sosyal Tesisleri mükemmel olmuş. Bu konu ile ilgili olarak neler söyleyeceksiniz?  Yapılan bu değişikliklerde sporu seven iş adamlarımızın da katkısı oldu mu? Yoksa sadece Babaeskispor yönetimi olarak mı bunları gerçekleştirdiniz?
Cevap: -“Hayır, hayır bu yapılan çalışmalar ve değişim kendi imkânlarımız ile olmadı. Şimdi biz yönetime ilk geldiğimiz zaman ilk hedefimiz olarak tesisleşmeyi ele almak oldu. Yavaş yavaş, aşama aşama gerçi mükemmel olmasa da Babaeskispor’a güzel bir tesis kazandırdığımızı düşünüyoruz. Bu işi hallettikten sonra Babaeskispor’u büyük bir yükten kurtardık. Babaeskispor otellerde kamp yapmaktan kurtuldu. Bundan sonra kendi imkânları ile kendi tesislerinde yatıp kalkacak, kendi tesislerinde kampına girecek. Her şeyden önce kalıcı bir iş yapmak istedik. Bunda öncelikle Sayın Belediye Başkanımız Abdullah Hacı’ya çok teşekkür etmek istiyoruz. Çünkü bu tesisin sporculara kazandırılmasında onun çok büyük katkıları var. Yönetim kurulu arkadaşlarıma, belediye çalışanlarına, Çamlık Aile Çay Bahçesi işletmecisi iş adamı Sayın İsmail Hatipoğlu’na, BEKO Bayii Sayın Kadri Turgut’a, Yetişen Çeyiz’in sahibine ve diğer isimlerini unuttuğumuz yardım seven vatandaşlarımızın tümüne çok teşekkür ediyoruz. Bu tesisleşme onların katkıları ile yapılarak meydana geldi ve Babaeskispor’a çok güzel bir tesis kazandırdık. Altyapıda bulunan futbolcularımız, A- Takımda bulunan futbolcularımız, Basketbol takımında bulunan sporcularımız kısaca Babaeskispor çatısı altında bulunan tüm sporcularımız bu tesislerden faydalanacaklardır.”
-SÖZ: Sayın Başkan; Sosyal Tesislerde kısaca ne gibi değişiklikler yapıldı?
Cevap: -“Şuan içinde bulunduğumuz oda internet salonu olarak kullanılıyordu. Atatürk Kültür Merkezimiz yapıldıktan sonra internet odamız oraya taşındı. Bizlerde belediye başkanımızdan rica ettik ve burayı bizlere tahsis etti. Bizlerde burayı futbolcularımızın vakit geçirebileceği sosyal tesisi haline getirdik. Koltuk takımları ile büyük ekran televizyonu ile bilgisayarları ile bilardo masası ile çok güzel bir tesisi oldu. Tüm sporcularımız boş vakitlerinde buraya gelerek televizyon izleyip, Gazete okuyarak ve bilardo oynayarak güzel bir zaman geçirebilecekler. Sadece bu salonla işimiz bitmedi. Futbolcularımızın kaldığı odaları sil baştan yaptık ve onları toparladık. Eskimiş ve yıpranmış tüm eşyaları kaldırıp, attık ve tümünü yeniledik. Yerleri tamamen parke kapladık. Yataklar konusunda tüm ranzaları attık ve tümünü baza halinde daha sağlıklı ortopedik yatak konumuna getirdik. Mevcut yatakları ve uyku setlerinin tamamını yeniledik. Bunların yanında tesislerin sonunda atıl durumda bulunan bir odamız vardı. Orayı boşaltarak kullanılır hale getirdik ve orası da artık yatakhane olarak kullanılıyor. Şuanda burası dört dörtlük bir tesisi haline geldi.”
-SÖZ: Sayın Başkan; futbolcular yemeklerini de bu tesiste mi yiyecekler?
Cevap: -“Şimdilik yemeklerimiz dışarıdan yiyoruz ama onunla ilgili de bir çalışmamız var. İlerleyen günlerde bir abla konumunda bir bayan düşünüyoruz yemekleri burada yapabilecek, futbolcularımıza ablalık yapabilecek ve güzel yemekler yapabilen birini alacağız ve burayı da aktif hale getireceğiz.
-SÖZ: Sayın Başkan; Şuan da tesislerde kaç futbolcunuz kalıyor?
Cevap: -“Geçen hazırlık kampı döneminde 30 tane futbolcumuz burada kaldı. Biliyorsunuz kamp döneminde elimizde 30 futbolcumuz vardı ama şuan 24 futbolcumuz var ve çift idman olduğu günlerde tümü burada kalıyor. Daha sonra yani ligler başlayınca dışarıdan gelen tüm futbolcularımız burada kalacaklar. Ancak Babaeski’de ikamet eden futbolcularımızda günün her hangi bir saatinde tesislerimize gelerek burada vakit geçirebilirler.” 
SÖZ: Sayın Başkan; Maç öncesi teknik ve taktik çalışmalar hakkında Günay Hocada burayı mı kullanıyor? 
Cevap: -“Şimdi bizler bu salonu çok amaçlı bir salon haline getirdik. Burada bir kara tahtamızda var ve hocamız maçlar hakkında ki yorumlarını ve saha içi çalışmalarını, dizilişleri burada futbolcularına tahta başında anlatacak. Gördüğünüz gibi tahtamız portatif bir tahta hocamız tahtayı istediği yere çekecek ve futbolcularını da karşısına alarak gerekli taktik çalışmalarını anlatabilecek.”
SÖZ: Sayın Başkan; Biraz önce kullandığınız bir ifadede, Babaeskispor’a emeği geçen tüm arkadaşlarımızı burada ağırlamaktan onur duyarız dediniz. Bunu biraz açar mısınız? 
Cevap: -“Aynen öyle! Babaeskispor bir tarih. Babaeskispor’un kuruluşundan bu güne kadar emeği geçen yöneticisinden, futbolcusuna kadar birçok insan. Bunların kimisi rahmetli olmuş, kimisi halen hayatta. Babaeskispor’un tarihini biz unutmadık. Biraz önce bahsettiğimiz atıl durumdaki oda da Babaeskispor’un bir kenara atılmış ya da bırakılmış bir tarihi vardı. O tarihlerde çekilen fotoğrafları aldık ve çerçevelettirdik toparlamaya çalışıyoruz. Babaeskispor’un tarihini çevreleterek duvarlara asarak gelen ziyaretçilerimizin görmesini, sağlayacağız. Buraya gelen ya da gelecek olan futbolcuların Babaeskispor’un nasıl takım olduğunu anlamalarını istiyoruz. Bugünden itibaren Babaeskispor tesislerimiz gelmiş geçmiş tüm yöneticilerimize ve futbolcularımıza açıktır.
SÖZ: Sayın Başkan; son olarak sizleri yapmış olduğunuz bu çalışmalardan dolayı SÖZ Gazetesi Spor Servisi ekibi olarak sizleri kutluyoruz. Biliyorsunuz, 2013-2014 Futbol sezonu 22 Eylülde 2013 tarihinde başlıyor ve ilk maçınız yabancı sahada, takımın son durumu hakkında sporseverlere biraz bilgi verir misiniz?
Cevap: -“Daha Lig başlamadı. Dediğiniz gibi ayın 22 Eylül 2013 tarihinde başlayacak. Takım olarak lige tam hazırız diyemeyeceğim ama takımımızın çok iyi bir yolda olduğunu söyleyebilirim. Yapılan hazırlık maçlarında bunu çok iyi gördük. Şuan çok genç bir takım oluşturduk ve geçen yıldan çok daha iyi bir takım olacağız bundan da hiç kuşkum yok.” 
Kaynak : Söz Gazetesi



KAÇIRMAYIN
© Tüm hakları saklıdır.
2010 2020